Search

Recent Project

Broad Gate, Headrow Leeds: Office Fit-Out

Leeds

PROJECT SUMMARY

Situated at the heart of the Headrow in Leeds, Broad Gate stands as a remarkable Grade A building, hosting both entrepreneurial start-ups and global businesses. The contemporary, flexible, well-specified, and affordable spaces within Broad Gate offer organisations the opportunity to occupy furnished and air-conditioned workspaces in Leeds’ most prestigious office development.

The office renovation project on the fifth floor of Broad Gate in Leeds represents a substantial interior modification initiative. The primary objective was to accommodate new office spaces and elevate the overall aesthetic appeal of the floor. Aligned with the detailed plans outlined in the architect’s drawings and specifications, the project aimed to establish a modern, functional, and visually appealing environment. Key elements of the project included the suite split and refurbishment of corridors and common areas, contributing to the ongoing evolution of Broad Gate as a dynamic and sophisticated workspace.

OUR METHODOLOGY

Scope of Activities:

Alterations to Raised Access Floor: Modify existing raised access floor tiles to accommodate the new slab-to-slab wall. Install new pedestals according to the manufacturer’s specifications to support the modified tiles.

Modifications to Ceiling: Systematically remove designated ceiling tiles and grids to be replaced with new plasterboard ceilings. Transfer metal tiles to the basement storage room for retention by the Building Management Team. Dismantle and reinstall ceiling tiles and grids as necessary for M&E subcontractor works.

Construction of Partition Walls: Assemble new slab-to-slab metal stud partition walls. Construct a metal stud partition wall from the finished floor level (FFL) to the ceiling.

Acoustic Measures: Introduce a new acoustic barrier between the suspended ceiling and the structural soffit above the wall.

Finishing Touches: Attach new timber skirting to both types of walls. Supply and install partition-acoustic-rated glazing on walls. Paint new partition walls to harmonise with the existing perimeter and core walls. Feature Installations: Affix feature acoustic slat wall cladding in accordance with the architect’s drawings and specifications. Install a new carpet tile floor finish in the landlord’s corridor. Place a feature vinyl floor tile on plywood backing in the landlord’s corridor.

Door Installations: Outfit new double-leaf entrance door sets to Suite 5.4 and Suite 5.5, complete with vision panels and door furniture. Install new single-leaf secondary exit door sets to Suite 5.4 and Suite 5.5, including vision panels and door furniture. Assemble a new double-leaf corridor sub-division door set, equipped with vision panels and door furniture.

Corridor Upgrades: Erect a new Metal Frame (MF) suspended ceiling between Suite 5.4 and 5.5 in the shared corridor. Paint the new MF ceiling to match the existing landlord’s MF ceiling.

Overcoming Challenges: The project faced challenges in coordinating multiple tasks to minimise disruption. Effective communication among trades and meticulous scheduling ensured the efficient completion of each project phase. The relocation of ceiling tiles demanded precise documentation and storage practices for future management ease.

Results

The fifth floor of Broad Gate on the Headrow in Leeds underwent a complete transformation, featuring the comprehensive strip-out of two expansive office suites and the refurbishment of connecting corridors. Presently, one office is in use, while the other stands in a ‘CAT A’ state—an unadorned canvas—awaiting customization by new occupants.

Achievements:

The revamped space on the Fifth Floor of Broad Gate in Leeds seamlessly integrates modern design elements, acoustic enhancements, and practical partitioning. Meticulous execution of the architect’s drawings and specifications ensures that the workspace not only meets but exceeds the client’s expectations for both aesthetics and functionality.

Summary

The Broad Gate Leeds Fifth Floor Renovation Project stands as a testament to the successful realisation of an all-encompassing interior modification initiative. Effective collaboration among contractors, strict adherence to specifications, and a keen focus on detail have resulted in a revitalized office environment that aligns with contemporary design standards.